Cowboy trucs voor organisaties

Laatst sprak ik iemand die echt heel goed is in zijn vak. Ik bedoel echt zo iemand die uitblinkt in wat hij doet. Hij weet er alles over wat er maar te vinden is en kan er uren over vertellen (heb ik gemerkt…).

 

Copy of cowboyzadelHij zei “Ik heb een passie voor mijn vakgebied, ik heb vaak nieuwe ideeën en zie kansen en mogelijkheden. Ik heb alleen niet genoeg invloed om dit allemaal te kunnen doorvoeren. Terwijl ik weet dat dit de organisatie veel op zou leveren.”

 

Wat zonde is dat he?! Stel je voor hoeveel hij voor de organisatie zou kunnen betekenen (en opleveren!) als hij zijn ideeën zou kunnen doorvoeren.

 

En stel je voor hoe het voor hem voelt als hij zijn ideeën daadwerkelijk ten uitvoer kan brengen. Als hij nog meer kan bereiken met dat wat zijn passie is. Dat voelt fantastisch!

 

Het probleem is simpel. Hij weet veel van zijn vak, maar niet van mensen. Organisaties bestaan uit mensen. Daar gaat het bij hem mis.

 

Als je invloed wil hebben in de organisatie dan moet je weten hoe een organisatie in elkaar zit. Mensen zijn kuddedieren. Als we in een organisatie werken, dan is deze organisatie onze kudde. Door te zorgen dat je aansluit bij de natuurlijke dynamiek van een kudde krijg je meer invloed in de organisatie.

Dit werkt bij paarden net zoals bij mensen. Als je niets van paarden weet dan lijkt het een onmogelijke taak om een hele kudde loslopende paarden te overtuigen van jouw ideeën en naar punt B te sturen. Toch is er een hele simpele truc voor. Een truc die alle cowboys kennen en van generatie op generatie wordt overgedragen.

 

Je neemt gewoon het leidpaard, loopt met dit paard naar punt B en de rest van de kudde volgt vanzelf.

 

Zo lijkt het ook onmogelijk om een organisatie van jouw ideeën te overtuigen en een bepaalde richting in te sturen. Maar het enige wat je hoeft te doen is de leiding te nemen of invloed uit te oefenen op de leider.

 

In dit geval gaat het om een kudde mensen. Niet om paarden. Je hoeft dus geen cowboy te worden. Maar je moet wel, net als een cowboy, alles weten over de kudde waar je mee werkt.

 

Kortom, als je je in mensen verdiept dan kan je op een simpele wijze een hele organisatie de juiste richting in sturen.

 

Nu hoor ik graag van jou. Herken jij jezelf hier in? Wat zijn jouw cowboy-trucs?

 

 

facebooktwitterlinkedinmailby feather

Vechten, vluchten of bevriezen

kudde_galopHeb je wel eens gehoord dat een paard „op hol slaat”? Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt? Probeer eens een paard dat op hol slaat, voor je te zien. Welke emotie denk je dat hier bij hoort?

Ja, klopt, de emotie is „angst”. Paarden zijn vluchtdieren; als ze bang zijn, rennen ze heel hard weg. Zo snel mogelijk weg van het gevaar. Hier denken ze niet over na, ze vergaderen er ook niet over, ze volgen gewoon hun instinct. Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather

Liefdestips van paarden

In paardenkuddes wordt veel tijd en aandacht besteed aan het onderhouden van de onderlinge relaties. Dit is voor de kudde van groot belang. De kans op overleven is voor een paard in een kudde veel groter dan alleen.

Een kudde met goede onderlinge relaties is voor paarden van levensbelang. Stel dat je in een kudde samenleeft, in een omgeving waar elk moment een leeuw van achter de struiken te voorschijn kan springen, en er is constant ruzie in de kudde… Dat bevordert de kans op overleven niet echt, hè? Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather

[Recensie] Paardencoach Kwartet

kwartetsetSanna Stelloo is een bekend gezicht in de Nederlandse paardencoachwereld. Wat ik echter nog niet van haar wist is dat ze niet alleen goede kwaliteiten als paardencoach bezit, maar ook erg creatief is. Dat laatste blijkt wel uit het nieuwe product dat ze ontwikkeld heeft om op spelenderwijs kennis over paardencoaching op te doen: Het Paardencoach Kwartet. Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather

Aanmodderen of onderbreken?

SAMSUNG CSCOnlangs kreeg ik de volgende vraag van een paardencoach:

“Ik had de groep een samenwerkingsoefening gegeven met het paard. Maar het lukte de groep niet om het uit te voeren. Ik zag in de lichaamstaal van de deelnemers irritatie omdat men niet wist wat ze moesten doen. Het duurde inmiddels ook al vrij lang en een aantal mensen begonnen te klagen. Wat zou jij in zo’n geval doen? De groep aan laten modderen of de oefening onderbreken?” Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather

[PaardencoachBoek] Coachen met PaardenKracht

Coachen met PaardenKrachtCoachen met Paardenkracht
Inge Kroesen, 2014
112 blz. –  E 24,95
http://3pk-kennishuis.nl/webshop

Als je van je vak houdt, zoals ik, en ook nog eens erg van lezen houdt, zoals ik, is het soms frustrerend om in een relatief nieuw en klein vakgebied te werken. Als je op vakantie gaat, eindig je elke keer weer met dezelfde boeken in je koffer… Maar nu is er goed nieuws. En precies op tijd voor de donkere wintermaanden.

Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather

Mijn grootste ontdekking over coachen “Wat ik van de paarden leerde over coachen en mijn werk totaal veranderd heeft”

Steeds meer professionals hebben een coachende rol in hun werk. Je helpt collega’s om met veranderingen in de organisatie om te gaan. Of je begeleidt young professionals om te groeien naar een nieuwe rol. Of je coacht mensen om het beste uit zichzelf te halen op zakelijk vlak. Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather

Samenvatting: Minder stress na 11 wekelijkse sessies met paarden?

Door Dr. Nina Bien

Hoe kwalificeer je dat coaching of therapie met paarden ‘werkt’, en dan ook wel echt beter werkt dan zónder paarden? Want met paarden werken is natuurlijk duur, omslachtig en potentieel onveilig. Hoeveel voegt het inzetten van paarden precies toe? Beleidsmakers, verzekeraars en opleiders willen graag harde cijfers zien, maar vanwege de complexiteit en diversiteit van de diverse interventies met paarden is dat nog niet zo eenvoudig.

Dr. Patricia Pendry deed een poging om objectief te kunnen vaststellen dat interventies met behulp van paarden fysieke positieve effecten hebben. En daar zijn Dr. Pendry en haar collega’s best wel goed in geslaagd. Zij gebruikten het bestaande paardenprogramma PATH to Success om in een groep van 131 jonge pubers (11-15 jaar) te onderzoeken of er meetbare effecten waren na afloop van een paardgerelateerde interventie.

Waar een eerdere publicatie over hetzelfde project reeds beschreef hoe de sociale competenties van de deelnemende kinderen na afloop verbeterd waren, keek men hier naar fysiek meetbare veranderingen op het niveau van stresshormoon. Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather

Mijn medewerkers doen wel wat ik zeg

SAMSUNG CSC

Rutger* staat naast de paardenbak. Hij is bij mij gekomen om te ontdekken hoe hij ervoor kan zorgen dat zijn medewerkers doen wat hij zegt. Rutger heeft net een oefening met het paard gedaan waaruit blijkt dat ook het paard niet doet wat hij zegt. En nu kijkt hij me een beetje moedeloos aan. “Blijkbaar heb ik helemaal geen leiderschap, want niemand doet wat ik zeg.”

Continue reading

facebooktwitterlinkedinmailby feather